Creatieve Zorg Bingelrade     

Nieuws

Bezoek aan de melkveehouderij

Vandaag konden we eindelijk ( met een jaar vertraging door corona) ons zuivelproject afsluiten met een bezoek aan een melkveehouderij van de fam. Nicolaes in Klimmen. We mochten alles zien en kregen ook heel veel uitleg. Wat heel boeiend was, was dat de koeien met een melkrobot werden gemolken. de koe kan dan zelf bepalen wanneer hij gemolken wordt. We mochten ook de verse melk proeven en die was heerlijk. We sloten ons bezoek af met een lekkere picknick in de grote wei onder de bomen.

geluksstenen

iedereen heeft vreselijk zijn best gedaan om de stenen zo mooi mogelijk te beschilderen. We hebben ze neergelegd op diverse wandelpaden in Bingelrade. Nu maar hopen dat er zoveel mogelijk worden gevonden. Veel geluk voor de vinders en geniet van de mooie stenen!

Alpaca’s

Na weken oefenen en studeren was het zover. Het Alpaca examen.. Uiteraard was iedereen geslaagd en als kers op de taart mochten we op bezoek bij Lubosch Land Alpacafarm waar we  gewoon tussen de alpaca’s mochten  lopen voeren,  en knuffelen. De diploma’s werden uitgereikt door de eigenaresse van de farm en voor iedereen was er als extraatje een leuk beeldje van een alpaca. Wat een geweldige ervaring!

paardenbloemenhoning

Met het thema, eetbaars uit de natuur hebben wij onze eigen paardenbloemenhoning ( ook wel arme luis honing genaamd) gemaakt.. Een heel karwei en er moesten meer dan 500 paardenbloemen worden geplukt maar het resultaat is heerlijk. Iedereen ontwierp zijn eigen etiket zodat iedereen een uniek eigen potje met honing had.

jaarafsluiting

Vandaag was de laatste dag voor de vakantie. We hebben dit vreemde jaar heel feestelijk afgesloten.  Er lagen veel cadeaus onder de kerstboom, Er was een heerlijke kerstlunch en voor het thuisfront een kersttas vol zelfgemaakte cadeaus voor thuis onder de boom. Nu fijn genieten van de kerstvakantie.

Klaar!!

Na bijna 2 jaar zwoegen, knippen, passen, meten plakken is eindelijk ons gezamenlijke mozaiekproject klaar! Iedereen heeft zijn/haar steentje bijgedragen. Het resultaat is geweldig geworden. Je wordt er echt vrolijk van. Wat knap gedaan door alle cliënten van Creatieve Zorg Bingelrade!

Tuinconcert Marleen Mols

Wat een feest! De cliënten van Creatieve Zorg Bingelrade hadden een live optreden in onze tuin gewonnen.    Marleen Mols en Roger Peters  zongen een middag vullend programma en de cliënten hebben genoten..

Klaar

Ook deze dame is nu klaar. Onder toeziend oog van onze vrijwilligster Francine heeft iedereen een deel van de dame beschilderd. Het resultaat mag gezien worden!!

Diploma

Na weken oefenen, lezen, leren, aantekeningen maken en veel herhalen over het thema ; van koe tot melk op jouw tafel, een educatief programma van Campina, was het vandaag zover.  Iedereen deed examen. spannend, met veel zenuwen maar… Iedereen geslaagd! Wat wisten ze er veel van, de kanjers!

Carnaval 2020

Op 19 februari kwam Prins Branko de 1e ( prins van Bingelrade) samen met een paar mensen van zijn gevolg, op bezoek bij Creatieve Zorg. Iedereen was verkleed en we hebben er een heel gezellig feest van gemaakt. Alle deelnemers kregen een speld én een medaille van de prins. Daarna was het tijd voor de polonaise!!