Creatieve Zorg Bingelrade     

Nieuws

PICKNICK

Wat een bijzondere ervaring voor de clienten van Creatieve Zorg Bingelrade. Een picknick midden tussen de alpaca’s.  Terwijl zij lekker hun broodjes aten, graasden de alpaca’s rustig om hen heen. Na het eten was er nog tijd om even lekker te knuffelen en te kijken hoe de alpaca’s met dit warme weer genoten van hun bad.

alpaca kaarten

Toen onze overburen, Lubosch Land Alpacafarm , ons vroegen om voor de gasten van hun B&B kaarten te maken met daarop alpaca’s, hoefden de cliënten niet lang na te denken. Ze gingen gelijk aan de slag met geweldig leuke resultaten . Je zult maar zo’n mooie kunstkaart mogen krijgen. Op de foto een kleine indruk van de serie gemaakt door alle cliënten van Creatieve Zorg.

Eerste lustrum!

Eindelijk was het dan zover. De dag waarop iedereen zich had verheugd. We vierden ons 5 jarig bestaan. Geheel in Caribische stijl. De groep versierd, Caribische muziek, Caribische lunch en verder heel veel spellen, prijzen en veel cadeaus voor de jubilarissen. Er was champagne en er werd flink getoost. Het was een top dagje waar iedereen van genoten heeft..

EHBO

Vandaag was het De dag.. De dag van het EHBO examen. Wat had iedereen hard geleerd en geoefend. Er zijn heel wat rollen verband doorheen gegaan maar.. daardoor was iedereen goed voorbereid. We hadden een echt Lotusslachtoffer die steeds met verwondingen naar binnen kwam die dan behandeld moesten worden. Bijtwonden, verstuikte enkel , bult op het hoofd en brandwonden . Het ging allemaal perfect dus iedereen geslaagd en trots! Op de foto, Fleur die de stabiele zijligging doet.

nieuwe cliënt

Vanaf 24-11-2021 komt deze muzikale accordeon spelende kanjer onze groep versterken. Hij heeft er veel zin in en wij wensen hem heel veel plezier bij Creatieve Zorg!

STOELENPROJECT

Na weken van schuren, ontvetten, basiskleur aanbrengen, ontwerp maken en op de stoel zetten, inkleuren van het ontwerp…. eindelijk eindelijk zijn alle stoelen klaar. Een uniek project waarin dezelfde stoelen zo anders worden door de eigenheid van de ontwerpen van de clienten. Chappeau!! wat een waardevol kunstwerk!!

gaia zoo

Eindelijk was het dan zover! Een jaar later dan gepland( door corona) kon het eigen verdiende geld , door verkoop van zelfgemaakte kunstwerkjes, worden omgezet in een gezellig uitje naar Gaia zoo . Het was een hele gezellige dag, veel gezien en veel genoten!

Bezoek aan de melkveehouderij

Vandaag konden we eindelijk ( met een jaar vertraging door corona) ons zuivelproject afsluiten met een bezoek aan een melkveehouderij van de fam. Nicolaes in Klimmen. We mochten alles zien en kregen ook heel veel uitleg. Wat heel boeiend was, was dat de koeien met een melkrobot werden gemolken. de koe kan dan zelf bepalen wanneer hij gemolken wordt. We mochten ook de verse melk proeven en die was heerlijk. We sloten ons bezoek af met een lekkere picknick in de grote wei onder de bomen.

geluksstenen

iedereen heeft vreselijk zijn best gedaan om de stenen zo mooi mogelijk te beschilderen. We hebben ze neergelegd op diverse wandelpaden in Bingelrade. Nu maar hopen dat er zoveel mogelijk worden gevonden. Veel geluk voor de vinders en geniet van de mooie stenen!

Alpaca’s

Na weken oefenen en studeren was het zover. Het Alpaca examen.. Uiteraard was iedereen geslaagd en als kers op de taart mochten we op bezoek bij Lubosch Land Alpacafarm waar we  gewoon tussen de alpaca’s mochten  lopen voeren,  en knuffelen. De diploma’s werden uitgereikt door de eigenaresse van de farm en voor iedereen was er als extraatje een leuk beeldje van een alpaca. Wat een geweldige ervaring!