Creatieve Zorg Bingelrade     

Nieuws

HARTJES, HARTJES, HARTJES….

Hartjes, hartjes, hartjes en nog eens hartjes.. Een leuke opdracht die we kregen van de gemeente Beekdaelen in het kader van B(l)oeiende dagen van Beekdaelen. Aan ons werd gevraagd het relatiegeschenk voor de bijeenkomsten te maken. De hartjes werden gemaakt van klei, daarna gebakken en toen moest er worden geverfd. Iedereen heeft keihard meegewerkt. Mirten maakte het ontwerp voor de bloem. Tijdens de officiële opening, waar wij ook voor waren uitgenodigd,  werden de hartjes uitgedeeld. Er was veel waardering en applaus voor het werk van de clieenten van Creatieve Zorg Bingelrade en wij waren trots!

BABY ALPACA

Deze week hadden twee van onze clieenten het lotje uit de loterij.. Ze mochten bij onze overburen van Lubosch Land Alpacafarm, een baby alpaca de fles geven. De moeder van deze alpaca was ziek en had te weinig melk. Ze hebben genoten. Heerlijk geknuffeld, fles gegeven maar ook aandacht voor de grote alpaca’s die verwend werden met druiven.

ITALIAANSE SFEREN IN BINGELRADE

Wij waren uitgenodigd door onze (bijna) buren op hun prachtige binnenplaats waar een echte Italiaanse pizzaoven  staat.  Mirten had voor iedereen een schort genaaid waar de eigen naam op was gedrukt. De mannen hielpen Jan met het aanslepen van hout en het stoken van de oven en de dames sneden de groenten.  Ieder mocht zijn eigen pizza beleggen en met een beetje hulp ook in de oven steken. Ook werden er nog echte Italiaanse broden gebakken. Het weer was prachtig, de sfeer zat er goed in en het leek op de perfecte Italiaanse dag!

CARNAVAL

Carnaval 2023 was een hele bijzondere. Naast dat  onze eigen Prins Roy de 1e samen met Prinses Mirten van Creatieve Zorg voorop liepen in de polonaise, kregen we ook nog bezoek van de Stadsprins van Landgraaf Prins Peer de 1e samen met de jeugdprins en de complete raad van 11. Die polonaise werd erg lang en heel gezellig. iedereen had volop genoten..

KERSTMARKT

Weken van voorbereiding en keihard werken werd beloond met een hele eigen kerstmarkt in het Ontmoetingscentrum Bingelrade. Allemaal een eigen tafel met geldkist waar ze zelf hun spullen konden verkopen. Het was een geweldig succes, om 15.00u was alles leegverkocht en hadden we een hele lijst bestellingen.  supertrots werd het geld geteld en kunnen er uitstapjes worden gepland..

MAATSCHAPELIJKE PARTICIPATIE

Iets betekenen in de samenleving buiten de veiligheid van de dagbesteding dat is de uitdaging die Peetjie , Fleur en Aron zijn aangegaan. Ze zijn gaan meehelpen in het Ontmoetingscentrum van Bingelrade waar Bingelrade Ontmoet, een onderdeel van Samen Voor Elkaar, 1x per 6 weken een diner voor zo’n 70 personen verzorgt. Dit gebeuren is vooral om de saamhorigheid binnen het dorp te stimuleren. Ze hebben het geweldig goed gedaan en vanaf nu gaan ze iedere 6 weken meehelpen.

PICKNICK

Wat een bijzondere ervaring voor de clienten van Creatieve Zorg Bingelrade. Een picknick midden tussen de alpaca’s.  Terwijl zij lekker hun broodjes aten, graasden de alpaca’s rustig om hen heen. Na het eten was er nog tijd om even lekker te knuffelen en te kijken hoe de alpaca’s met dit warme weer genoten van hun bad.

alpaca kaarten

Toen onze overburen, Lubosch Land Alpacafarm , ons vroegen om voor de gasten van hun B&B kaarten te maken met daarop alpaca’s, hoefden de cliënten niet lang na te denken. Ze gingen gelijk aan de slag met geweldig leuke resultaten . Je zult maar zo’n mooie kunstkaart mogen krijgen. Op de foto een kleine indruk van de serie gemaakt door alle cliënten van Creatieve Zorg.

Eerste lustrum!

Eindelijk was het dan zover. De dag waarop iedereen zich had verheugd. We vierden ons 5 jarig bestaan. Geheel in Caribische stijl. De groep versierd, Caribische muziek, Caribische lunch en verder heel veel spellen, prijzen en veel cadeaus voor de jubilarissen. Er was champagne en er werd flink getoost. Het was een top dagje waar iedereen van genoten heeft..

EHBO

Vandaag was het De dag.. De dag van het EHBO examen. Wat had iedereen hard geleerd en geoefend. Er zijn heel wat rollen verband doorheen gegaan maar.. daardoor was iedereen goed voorbereid. We hadden een echt Lotusslachtoffer die steeds met verwondingen naar binnen kwam die dan behandeld moesten worden. Bijtwonden, verstuikte enkel , bult op het hoofd en brandwonden . Het ging allemaal perfect dus iedereen geslaagd en trots! Op de foto, Fleur die de stabiele zijligging doet.